HOZZÁVALÓK
a tésztához
§ 40 dkg liszt,
§ 2 tojássárgája,
§ 20 dkg porcukor,
§ 15 dkg margarin,
§ 2 evőkanál cukrozatlan
kakaópor,
§ 1 mokkáskanál
szódabikarbóna,
§ 1 ek. méz
§ annyi tejföl (kb. 1dl),
hogy rugalmas nyújtható tésztát kapjunk
§
§ a krémhez:
§ 4 tasak vanília
pudingpor,
§ 1 l tej,
§ 30 dkg margarin,
§ 20 dkg porcukor;
§ 1 ek. rumaroma
§ a díszítéshez egy tortabevonó
csokoládé,
ELKÉSZÍTÉSE
A tésztához a
szárazanyagokat összekeverjük (cukor, liszt, kakaópor, szódabikarbóna)
összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást a mézet és a tejfölt
(annyit, hogy rugalmas tésztát kapjunk) négy részre osztjuk és lapokat sütünk belőle.
A pudingokat 1 liter
tejjel felfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a
margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A
tésztalapokat megtöltjük a krémekkel, a tetejét bevonjuk olvasztott
csokoládéval.
A tortabevonót gőz
fölött felolvasztom, keverek bele kb. 5-6 dkg vajat vagy 4-5 cent
étolajat. Így szép csillogó és
krémes lesz a tészta teteje.
Téglalap vagy négyzet alakúra vágjuk. Nem kell várni, hogy megpuhuljon a
tészta, elkészítés után szeletelhető és tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése