2016. december 2., péntek

Kakaós krémes

HOZZÁVALÓK
a tésztához
§  40 dkg liszt,

§  2 tojássárgája,
§  20 dkg porcukor,
§  15 dkg margarin,
§  2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
§  1 mokkáskanál szódabikarbóna,
§  1 ek. méz
§  annyi tejföl (kb. 1dl), hogy rugalmas nyújtható tésztát kapjunk
§   
§   a krémhez:
§  4 tasak vanília pudingpor,
§  1 l tej,
§  30 dkg margarin,
§  20 dkg porcukor;
§  1 ek. rumaroma
§  a díszítéshez egy tortabevonó csokoládé,
 ELKÉSZÍTÉSE
A tésztához a szárazanyagokat összekeverjük (cukor, liszt, kakaópor, szódabikarbóna) összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást a mézet és a tejfölt (annyit, hogy rugalmas tésztát kapjunk) négy részre osztjuk és lapokat sütünk belőle.

A pudingokat 1 liter tejjel felfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot.  A tésztalapokat megtöltjük a krémekkel, a tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval.

A tortabevonót gőz fölött felolvasztom,  keverek  bele kb. 5-6 dkg vajat vagy 4-5 cent étolajat. Így szép csillogó és krémes lesz a tészta teteje.
Téglalap vagy négyzet alakúra vágjuk. Nem kell várni, hogy megpuhuljon a tészta, elkészítés után szeletelhető és tálalható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése