2016. december 30., péntek

Töltött kenyér több változatban

Hozzávalók: 

1 kis zsúrkenyér
1 adag krém (lásd lent)
10 dkg vaj

A zsúrkenyeret középen függőlegesen kettévágjuk, mindkét feléből kikaparjuk a belét úgy, hogy a héjon csak egyujjnyi vastag réteg maradjon.
A kenyérbelet összemorzsoljuk, a vajjal meg a krémmel eldolgozzuk, és a tölteléket az üregekbe visszatömködjük.
A szétvágott kenyeret eredeti formájára összeillesztjük, és alufóliába vagy zsírpapírba szorosan becsomagolva, egy napig hűtőszekrényben tartjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt szeleteljük.
I. krém: 10 dkg körözöttet összekeverünk 10 dkg kockára vágott szalámival, végül a vajas kenyérbéllel.
II. krém: egy doboz szardíniát (olaj nélkül) és két apróra vágott kemény tojást dolgozzunk össze a vajas kenyérbéllel, majd néhány csepp citrommal ízesítjük.
III. krém: 10 dkg darált vagy vagdalt, főtt füstölt húst keverjünk össze két apróra vágott ecetes uborkával és két összevagdalt kemény tojással, és ezt adjuk a vajas kenyérbélhez.

IV. krém: 15 dkg kenőmájast elkeverünk 10 dkg finomra vágott füstölt szalonnával, és egy kevés mustárral ízesítve a vajas kenyérbélbe keverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése