Hozzávalók:
1 kis zsúrkenyér
1 adag krém (lásd lent)
10 dkg vaj
1 adag krém (lásd lent)
10 dkg vaj
A zsúrkenyeret középen függőlegesen
kettévágjuk, mindkét feléből kikaparjuk a belét úgy, hogy a héjon csak
egyujjnyi vastag réteg maradjon.
A kenyérbelet összemorzsoljuk, a
vajjal meg a krémmel eldolgozzuk, és a tölteléket az üregekbe visszatömködjük.
A szétvágott kenyeret eredeti
formájára összeillesztjük, és alufóliába vagy zsírpapírba szorosan
becsomagolva, egy napig hűtőszekrényben tartjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt
szeleteljük.
I. krém: 10 dkg körözöttet összekeverünk 10 dkg
kockára vágott szalámival, végül a vajas kenyérbéllel.
II. krém: egy doboz szardíniát (olaj nélkül) és
két apróra vágott kemény tojást dolgozzunk össze a vajas kenyérbéllel, majd
néhány csepp citrommal ízesítjük.
III. krém: 10 dkg darált vagy vagdalt, főtt
füstölt húst keverjünk össze két apróra vágott ecetes uborkával és két
összevagdalt kemény tojással, és ezt adjuk a vajas kenyérbélhez.
IV. krém: 15 dkg kenőmájast elkeverünk 10 dkg
finomra vágott füstölt szalonnával, és egy kevés mustárral ízesítve a vajas
kenyérbélbe keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése