2015. december 28., hétfő

Kocsonya újragondolva

Úgy gondolom, hogy ez az étel megéri, hogy foglalkozzunk vele. Fontos előnyei pl. egyszerűen elkészíthető, nem hizlal, jól tálalható.

Íme egy recept:

Hozzávalók:
  • 2 db sertésláb,
  • 30 dkg sertés fül,
  • 30 dkg sertésbőr,
  • 30 dkg füstölt oldalas vagy húsos csont,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • Ízlés szerint só, egész bors.


Az egészet egy fazékba tesszük és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje (vagy úgy is kimérhetjük, ahány tányérral szeretnék kb. annyi vízzel engedjük fel). Addig főzzük, hogy leváljon a csontjáról a csülök. Tálaljuk ki tányérba vagy ha fóliával kibélelt formában öntjük, dermedés után szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése