2016. december 18., vasárnap

Karácsonyi csokis keksz

Hozzávalók: kb. 30 db
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
1 tojás
5 dkg cukor
1 tk.van aroma
1 ek rum
15 dkg liszt
1 púpos ek kakaó
1 tk sütőpor
Az étcsokit és a vajat megolvasztjuk. A tojást a cukrokkal kikeverjük, hozzá löttyintjük a rumot is. Folyamatosan keverve hozzáöntjük a csokit és beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
Egy celofán darabra kb. 4 cm vastag hengerré formázzuk a masszát, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetést nem lehet megúszni, mert kell, hogy a csoki és a vaj visszadermedjen a masszában.
Másnap vizes kézzel 1 cm-es darabokból egyforma méretű gombócokat formálunk, vastagon porcukorba forgatjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb fektetünk le.

180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése