Hozzávalók:
kb. 30 db
10 dkg
étcsoki
5 dkg vaj
1 tojás
5 dkg cukor
1 tk.van aroma
1 ek rum
15 dkg liszt
1 púpos ek kakaó
1 tk sütőpor
5 dkg vaj
1 tojás
5 dkg cukor
1 tk.van aroma
1 ek rum
15 dkg liszt
1 púpos ek kakaó
1 tk sütőpor
Az étcsokit és a vajat megolvasztjuk. A tojást a cukrokkal
kikeverjük, hozzá löttyintjük a rumot is. Folyamatosan keverve hozzáöntjük a
csokit és beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
Egy celofán darabra kb. 4 cm vastag hengerré formázzuk a masszát, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetést nem lehet megúszni, mert kell, hogy a csoki és a vaj visszadermedjen a masszában.
Egy celofán darabra kb. 4 cm vastag hengerré formázzuk a masszát, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetést nem lehet megúszni, mert kell, hogy a csoki és a vaj visszadermedjen a masszában.
Másnap
vizes kézzel 1 cm-es darabokból egyforma méretű gombócokat formálunk, vastagon
porcukorba forgatjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb
fektetünk le.
180
fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése