Hozzávalók kb. 8-10 db almafánk készítéshez:
½ kg alma
4 dkg
nyírfacukor (vagy bármilyen más cukor ízlés szerint)1 db tojás
15 dkg búzaliszt (fele teljes kiőrlésű)
½ tasak sütőpor
csipetnyi őrölt fahéj
Tálaláshoz: lekvár / porcukor / fahéjas porcukor
1.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kicsit állni hagyjuk.
2.
A tojást kikeverjük a
nyírfacukorral és a reszelt almához adjuk.
3.
A lisztet elkeverjük a
sütőporral és az őrölt fahéjjal és az egészet az almás tál tartalmához adjuk és
összekeverjük.
4.
Ha túl kemény lenne a tészta egy kis tejjel lazítsunk rajta.
6. Muffin formába töltjük és 180 fokos sütőben,
tűzpróbáig sütjük.
5. Lekvárral, fahéjjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése