2016. április 27., szerda

Almafánk sütőben sütve

Hozzávalók kb. 8-10 db almafánk készítéshez:

½  kg alma
4 dkg nyírfacukor (vagy bármilyen más cukor ízlés szerint)
1 db tojás
15 dkg búzaliszt (fele teljes kiőrlésű)
½  tasak sütőpor
csipetnyi őrölt fahéj

Tálaláshoz: lekvár / porcukor / fahéjas porcukor
1.    Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kicsit állni hagyjuk.
2.    A tojást kikeverjük a nyírfacukorral és a reszelt almához adjuk.
3.    A lisztet elkeverjük a sütőporral és az őrölt fahéjjal és az egészet az almás tál tartalmához adjuk és összekeverjük.
4.    Ha túl kemény lenne a tészta egy kis tejjel lazítsunk rajta.
6.  Muffin formába töltjük és 180 fokos sütőben, tűzpróbáig sütjük.

5.  Lekvárral, fahéjjal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése