2017. február 18., szombat

Chouquette - francia fánk

 A tésztához (kb. 40 db)

·                    50 g vaj
·                    125 ml víz
·                    6 g kristálycukor
·                    3 g 
·                    70 g búzaliszt (BL55)
·                    2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

 A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
 A szóráshoz
30 g jégcukor

 


 

Elkészítés

35 perc
A vizet felfőzzük a vajjal együtt, hozzáadjuk a sót és a cukrot is.
Ha felforr, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg össze nem áll.
Ekkor félretesszük, és pár percig hűtjük. Utána a tésztához egy habverő segítségével, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyikkel szép simára dolgozva az egészet.
Végül habzsákba töltjük, majd halmokat nyomunk belőle (figyeljünk, mert megdagadnak sütés közben, inkább kisebb diónyi adagok legyenek) egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tetejét megkenjük a tojással, és megszórjuk jégcukorral.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, légkeveréses üzemmódban. Kb. 20 percig sütjük a fánkokat, vagy míg szép aranybarnák nem lesznek.
Frissen, és roppanósan is egyaránt ízletes! Tea, vagy kávé mellé fogyasztható, de akár magában üresen, vagy töltve is nagyon különleges finomság lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése