2017. február 18., szombat

Amerikai fánk muffin

Hozzávalók

·                     140 gr porcukor
·                     200 gr liszt ebből 50 gr rozsliszt
·                     1 teáskanál sütőpor
·                     100 ml natúr joghurt
·                     2 db nagy tojás
·                     1 teáskanál vaníliakivonat
·                     140 gr olvasztott vaj 
        + egy kevés a formák kikenéséhez
·                     nutella vagy bármilyen lekvár

Elkészítés

A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a 12 db-os muffinformát.
Összekeverjük egy tálban a cukrot, a lisztet és a sütőport, egy másik tálban pedig habverővel elvegyítjük a joghurtot, a tojást és a vaníliát. A száraz hozzávalókra öntjük az olvasztott vajjal együtt és gyors mozdulatokkal elkeverjük.
A massza 2/3-át arányosan szétosztjuk a mélyedésekbe, majd mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt, nutellát teszünk és a maradék masszával lefedjük. 16-18 percig sütjük, hogy szépen megemelkedjen és érintésre rugalmas legyen.

5 percig hűlni hagyjuk a formában, majd porcukorral megszórjuk a fánk tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése