2017. február 18., szombat

Sváb fánk

A recept hozzávalói

·                     0.5 l tej
·                     12.5 dkg vaj
·                     25 dkg liszt
·                     5 db tojás
·                     1 csipet só
·                     porcukor
·                     fahéj
·                     zsiradék a formákhoz

Elkészítés
Forrósítsuk fel a tejet, és külön edényben olvasszuk fel a vajat.
Keverjük össze a lisztet, a tojásokat és a sót, majd öntsük rá a forrásban lévő tejet. Végül keverjük hozzá a meleg, felolvadt vajat, és folytassuk a keverést, amíg viszonylag sűrű palacsintatésztát nem kapunk.
Kenjük ki a kis fánksütő vagy felfújtformákat, és töltsük meg a még meleg tésztával. Süssük a sütőben körülbelül 1 óra hosszat (a felfújtformákban rövidebb idő is elég).

Borítsuk ki a fánkokat még melegen a formákból, és szórjuk meg azonnal porcukorral és fahéjjal. Kompót vagy lekvár illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése