2016. szeptember 6., kedd

Sütőtök tekercs

 Hozzávalók:


3 tojás
1 csésze kristálycukor vagy édesítőszer (xilit)
2/3 csésze sütőtök püré
1 teáskanál citromlé
3/4 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1 1/2 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál só
1 csésze apróra vágott pekándió

Töltet:

10 dkg porcukor
10 dkg lágyított krémsajt,
4 evőkanál vaj
1 teáskanál vanília
tej vagy tejszín szükség szerint

Elkészítés:

Egy keverő tálban elektromos keverővel verjük fel a tojást a cukorral amíg könnyű krémes és citrom színű lesz.
Hozzáadjuk a sütőtök pürét és a citrom levét.
Egy külön tálban lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a sót.
A fűszeres liszt keveréket a sütőtökkel és a kikevert tojással összekeverjük.
Kivajazott és lisztezett serpenyőbe simítjuk a tésztát, tetejére az apróra vágott pekándiót szórhatunk.
Előmelegített sütőben 190 °C-on 15 percig sütjük.
Egy tiszta konyharuhára porcukrot szitálunk, erre borítjuk a meleg tésztát. Keskenyebb végénél kezdve feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

Keverjük össze a  porcukrot, a krémsajttal és a vaníliával. Adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt, ha keverék túl kemény adjunk hozzá tejszínt vagy tejet.
A kihűlt tésztára simítsuk egyenletesen a krémet és tekerjük fel. Tegyük hideg helyre 1 órára. 

A krémsajttal töltött sütőtök tekercs, tetejét meghintjük apróra vágott pekán dióval, vagy tört mandulával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése