Hozzávalók:
3 tojás
1
csésze kristálycukor vagy édesítőszer (xilit)
2/3
csésze sütőtök püré
1
teáskanál citromlé
3/4
csésze liszt
1
teáskanál sütőpor
1 1/2
teáskanál fahéj
1
kávéskanál őrölt gyömbér
1/2
teáskanál őrölt szerecsendió
1/2
teáskanál só
1
csésze apróra vágott pekándió
Töltet:
10 dkg
porcukor
10 dkg
lágyított krémsajt,
4
evőkanál vaj
1
teáskanál vanília
tej
vagy tejszín szükség szerint
Elkészítés:
Egy
keverő tálban elektromos keverővel verjük fel a tojást a cukorral amíg könnyű
krémes és citrom színű lesz.
Hozzáadjuk
a sütőtök pürét és a citrom levét.
Egy
külön tálban lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a
sót.
A
fűszeres liszt keveréket a sütőtökkel és a kikevert tojással összekeverjük.
Kivajazott
és lisztezett serpenyőbe simítjuk a tésztát, tetejére az apróra vágott pekándiót
szórhatunk.
Előmelegített
sütőben 190 °C-on 15 percig sütjük.
Egy
tiszta konyharuhára porcukrot szitálunk, erre borítjuk a meleg tésztát.
Keskenyebb végénél kezdve feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Keverjük
össze a porcukrot, a krémsajttal és a
vaníliával. Adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt, ha keverék túl kemény adjunk
hozzá tejszínt vagy tejet.
A
kihűlt tésztára simítsuk egyenletesen a krémet és tekerjük fel. Tegyük hideg
helyre 1 órára.
A
krémsajttal töltött sütőtök tekercs, tetejét meghintjük apróra vágott pekán
dióval, vagy tört mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése