2016. szeptember 6., kedd

Illatos szőlős tészta

Hozzávalók:

  • 400 gramm száraztészta
  • 200 gramm füstölt sonka, vagy lapocka, vagy pulykamell
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 kis fürt szőlő
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1 ek olaj
  • ¼ pohár fehér vagy vörös bor
  • 1 ek mustár
  • Parmezán, vagy egyéb sajt, ízlés szerint
  • só, fűszerek
Elkészítése:

Tegyünk fel vizet a tésztának. Amíg felforr, olajon pirítsuk meg a felkockázott sonkát vagy húst, vegyük ki és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk üvegesre a felkockázott hagymát. Ha átlátszóvá válik, adjuk hozzá a pirított sonkát (húst) és a félbevágott, hámozott, magozott szőlőszemeket, a bort. Lassú tűzön, pár percig futtassuk. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, az alapanyagokat öntsük fel a főzőtejszínnel, sózzuk és esetleg borsozzuk, adjuk hozzá a sajtot, jól keverjük el a masszát. Itt az ideje a fűszerezésnek: ízlés szerint megbolondíthatjuk az öntetet reszelt szerecsendióval, curryvel, vagy akár pirított, friss zsályalevéllel is. A megfőtt tésztát szűrjük le, és keverjük össze a mártással. Tálaláskor helyezzünk pár szőlőszemet a felhalmozott tésztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése