Hozzávalók:
- 400 gramm száraztészta
- 200 gramm füstölt sonka, vagy lapocka, vagy
pulykamell
- 1 kis fej hagyma
- 2 kis fürt szőlő
- 100 ml főzőtejszín
- 1 ek olaj
- ¼ pohár fehér vagy vörös bor
- 1 ek mustár
- Parmezán, vagy egyéb sajt, ízlés szerint
- só, fűszerek
Elkészítése:
Tegyünk fel vizet a tésztának. Amíg
felforr, olajon pirítsuk meg a felkockázott sonkát vagy húst, vegyük ki és ugyanabban
a serpenyőben pirítsuk üvegesre a felkockázott hagymát. Ha átlátszóvá válik,
adjuk hozzá a pirított sonkát (húst) és a félbevágott, hámozott, magozott szőlőszemeket, a bort. Lassú tűzön, pár percig futtassuk. Vegyük le
a serpenyőt a tűzről, az alapanyagokat öntsük fel a főzőtejszínnel, sózzuk és
esetleg borsozzuk, adjuk hozzá a sajtot, jól keverjük el a masszát. Itt az
ideje a fűszerezésnek: ízlés szerint megbolondíthatjuk az öntetet reszelt
szerecsendióval, curryvel, vagy akár pirított, friss zsályalevéllel is. A
megfőtt tésztát szűrjük le, és keverjük össze a mártással. Tálaláskor
helyezzünk pár szőlőszemet a felhalmozott tésztára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése