Hozzávalók:
1 szép,
zsenge vajtök
15 dkg
jéghideg vaj, kockára vágva
1 dl
csirkehúsleves, vagy alaplé
friss
kapor
só
bors
cukor
jófajta
fehérborecet
Elkészítése:
A tököt hámozzuk meg, vágjuk ki a magos belsejét, majd
mandolinon gyaluljuk vékony csíkokra és sózzuk be 30 percre. Nyomkodjuk ki a
levét. Egy kevés vajon futassuk meg az apróra vágott kaprot. Adjuk hozzá a
lesózott és kinyomkodott tököt. A húslevest tegyük egy edényben forrni. Ha
forr, húzzuk félre és egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a hideg
vajkockákat. Szép, selymes mártást kapunk. Ezzel a mártással forgassuk össze a
tököt. Kevés borecettel, cukorral, sóval ízesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése