2016. szeptember 6., kedd

Tökfőzelék kicsit másként

Hozzávalók:

1 szép, zsenge vajtök
15 dkg jéghideg vaj, kockára vágva
1 dl csirkehúsleves, vagy alaplé
friss kapor
bors
cukor
jófajta fehérborecet

Elkészítése:


A tököt hámozzuk meg, vágjuk ki a magos belsejét, majd mandolinon gyaluljuk vékony csíkokra és sózzuk be 30 percre. Nyomkodjuk ki a levét. Egy kevés vajon futassuk meg az apróra vágott kaprot. Adjuk hozzá a lesózott és kinyomkodott tököt. A húslevest tegyük egy edényben forrni. Ha forr, húzzuk félre és egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a hideg vajkockákat. Szép, selymes mártást kapunk. Ezzel a mártással forgassuk össze a tököt. Kevés borecettel, cukorral, sóval ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése