2017. március 5., vasárnap

Citromkrémes sütemény

Hozzávalók:


·         30 dkg teljes kiőrlésű liszt
·         30 dkg vaj
·         30 dkg nyírfacukor vagy méz
·         2 citrom lereszelt héja
·         1 citrom kifacsart leve
·         3 egész tojás
·         1 teáskanál rumaroma
·         1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
·         5 dkg mazsola
·         5 dkg vörös áfonya

Citromkrém:

§          5 dl tejföl
§          12 evőkanál nyírfacukor  
§           2 db citrom (leve és reszelt hája)
§          5 dl hűtött tejszín

Elkészítése:
Egy edényben keverjük habosra a nyírfacukrot és a vajat, majd adjuk hozzá egyesével a feltört tojásokat. Végül pedig keverjük el a tálban a többi hozzávalóval a citromok héját és az egyik citrom kifacsart levét. Egy másik edényben szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sütőport vagy a szódabikarbónát, majd az egészet lassan adagoljuk hozzá a másik tálban lévő összetevőkhöz. Keverjük el a hozzávalókat. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd helyezzük az előmelegített sütőbe. Körülbelül 170 fokon süssük. Végezzünk tűpróbát. Ha teljesen kihűlt a tészta, kenjük rá a citromkrémet.

Egy tálkában keverjük el a kisebb citrom levét a tejföllel és a nyírfacukorral. Keverjük a hozzávalókat addig, míg a cukor teljesen elolvad. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt. A két krémet forgassuk össze és a kenjük a kihűlt tészta tetejére. Fogyasztásig tároljuk a süteményt hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése