Hozzávalók:
·
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
·
30 dkg vaj
·
30 dkg nyírfacukor vagy méz
·
2 citrom lereszelt héja
·
1 citrom kifacsart leve
·
3 egész tojás
·
1 teáskanál rumaroma
·
1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
·
5 dkg mazsola
·
5 dkg vörös áfonya
Citromkrém:
§ 5 dl tejföl
§ 12 evőkanál nyírfacukor
§ 2 db citrom (leve és reszelt hája)
§ 5 dl hűtött tejszín
Elkészítése:
Egy edényben keverjük habosra a nyírfacukrot és a vajat, majd adjuk hozzá
egyesével a feltört tojásokat. Végül pedig keverjük el a tálban a többi
hozzávalóval a citromok héját és az egyik citrom kifacsart levét. Egy másik
edényben szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sütőport vagy a szódabikarbónát,
majd az egészet lassan adagoljuk hozzá a másik tálban lévő összetevőkhöz.
Keverjük el a hozzávalókat. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett
tepsibe, majd helyezzük az előmelegített sütőbe. Körülbelül 170 fokon süssük. Végezzünk
tűpróbát. Ha teljesen kihűlt a tészta, kenjük rá a citromkrémet.
Egy tálkában keverjük el a kisebb citrom levét a tejföllel és a
nyírfacukorral. Keverjük a hozzávalókat addig, míg a cukor teljesen elolvad. Egy
másik tálban verjük fel a tejszínt. A két krémet forgassuk össze és a kenjük a
kihűlt tészta tetejére. Fogyasztásig tároljuk a süteményt hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése