2016. április 27., szerda

Túrós kölesgombóc paradicsommártással



Hozzávalók:
Gombóchoz:

1 bögre köles (2 dl)
20 dkg ricotta
½ csokor medvehagyma vagy snidling
só, bors

Paradicsommártáshoz:

½ liter paradicsomlé
kis fej vöröshagyma reszelve
1 gerezd fokhagyma
só, bors, oregánó, bazsalikom


A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízben alacsony lángon megfőzzük. Mikor az összes vizet felszívta, elzárom és még 10 percig hagyom puhulni.

A paradicsommártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát lereszelem vagy amikor kész a mártás összeturmixolom, hozzáadom a fűszereket és sűrűre főzöm.

A puha kölesbe belekeverem a ricottát és a felaprított medvehagymát (snidlinget). Lágy, de formázható massza lesz, gombócokat formáztam belőle és a tálaló edénybe öntöm, paradicsommártásba teszem őket. A tetejére még szórunk friss medvehagymát (snidlinget) és máris tálalható. Ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése