2016. április 27., szerda

Kocsonya



Hozzávalók: 

1,5 kg sertés kocsonyahús (füle, farka, körme avagy első csülke, bőrke, tenyérnyi színhús, egy kis füstölt tarja –pikáns ízt ad) 1 kis közepes fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, só, pár szem egész bors

Elkészítés: A megmosott, feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni. Az első forrás után leszűrjük róla a kicsapódott szürkésfehér habot - akár az egész vizet is cserélhetjük. Ezután belerakjuk a fokhagymát, vöröshagymát, sót, borsot. Lefedjük, kis lángon komótosan puhára főzzük a kocsonyának valót. Ez beletelik pár órába. Ha teljesen megpuhult a kocsonyahúsunk - az illatok is megbízhatóan jeleznek majd -, kiszedjük a lábasból, hagyjuk kicsit hűlni, kicsontozzuk. Már csak a porciózás van hátra. Jó hideg helyre sorakoztatjuk. Ha már megdermedt, könnyen leszedhetjük a tetejéről a feleslegesnek ítélt zsírt, és szórhatunk rá kevés őrölt piros paprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése