2015. május 11., hétfő

Felfújtam

Meggyes-túrós kenyérfelfújt

Hozzávalók:
  • 50 dkg kimagozott meggybefőtt
  • 2,5 szikkadt zsemle
  • 5 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 0,6 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1/4 csomag sütőpor

A forma kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa
A szóráshoz: porcukor

Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Közben a szikkadt zsemlét apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat meg a reszelt citromhéjat is. Belecsorgatjuk a tejet, hozzávegyítjük a túrót és a durvára vágott diót, majd rászitáljuk a sütőport, és jól összedolgozzuk. Végül a zsemlekockákat óvatosan a túrós-­tojásos masszába vegyítjük. Egy tűzálló formát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, majd a túrós masszát és a lecsöpögtetett meggyet váltakozva egymásra rétegezünk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 25-­30 percig sütjük. A tetejét sütőpapírral befedjük, majd ugyanazon a hőfokon további 25­-30 percig sütjük. A sütőből kivéve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése