
Hozzávalók:
- 50 dkg kimagozott meggybefőtt
- 2,5 szikkadt zsemle
- 5 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- késhegynyi őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
- 0,6 dl tej
- 25 dkg túró
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1/4 csomag sütőpor
A forma kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa
A szóráshoz: porcukor
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Közben a szikkadt zsemlét apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat meg a reszelt citromhéjat is. Belecsorgatjuk a tejet, hozzávegyítjük a túrót és a durvára vágott diót, majd rászitáljuk a sütőport, és jól összedolgozzuk. Végül a zsemlekockákat óvatosan a túrós-tojásos masszába vegyítjük. Egy tűzálló formát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, majd a túrós masszát és a lecsöpögtetett meggyet váltakozva egymásra rétegezünk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. A tetejét sütőpapírral befedjük, majd ugyanazon a hőfokon további 25-30 percig sütjük. A sütőből kivéve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése